You are here

Meisjes U15 winnen met 3-2

/

fannyvandenbossche

Mezo begint goed aan de wedstrijd met een opslagreeks die meteen een klein kloofje doet optekenen (4-0). Dan is het aan Denderhoutem om een stevig opslagkanon op te stellen. De ploeg had de voorbije week intensief getraind op de nieuwe opstelling, maar heeft die nog niet in de vingers, met zenuwen en vele individuele, vermijdbare foutjes als gevolg. Mezo is bij 5-9 op achtervolgen aangewezen en hoewel de eindstand van 21-25 anders doet vermoeden, komt de setwinst voor Denderhoutem nooit meer echt in gevaar.

Nog steeds veel zenuwen, maar merkbaar meer vechtlust van onze meisjes in de 2de set. Beide ploegen sukkelen wat met de opslag en houden voor de rest de bordjes op het scorebord gelijk, tot er eentje van ons haar goeie opslag vindt en er meteen viermaal direct punt mee scoort (22-18). De kloof wordt niet meer uit handen gegeven. Set twee gewonnen.

In de derde set zit het met het enthousiasme en vechtlust dik in orde, maar het gebrek aan ervaring met de nieuwe opstelling zorgt toch weer voor een aantal misverstanden, die door een meer geroutineerd Denderhoutem mooi uitgespeeld worden. Als Mezo dan toch de bal kan veroveren, blijkt dat vaak voor niets te zijn door talrijke opslagmissers. We zien klasse flitsen, met o.a. een drietal heel korte opslagen waarbij het recuperatiewerk van Denderhoutem op de midden afgeblokt wordt, en soms heftig verdedigend werk, maar het is allemaal too little too late, en Denderhoutem haalt nog relatief makkelijk de derde set binnen (16-25).

Voor de vierde set stelt Denderhoutem meteen de sterkste opslag weer op, maar na vier directe punten wordt Jartazi’s reeks afgestopt met een mooie rally, die meteen toont dat het met die vechtlust van onze meisjes nog prima zit. Met even goeie opslagen van onze meisjes komt Mezo weer langszij, maar dan begint helaas een lange reeks van opslagmissers aan beide zijden. We gaan van 6-7 tot 13-13, wanneer Mezo plots meer zelfvertrouwen tankt uit het winnen van een aantal rally’s, en meteen een versnelling hoger schakelt. Er wordt een kloof geslagen, en Mezo heeft geen moeite meer om die te behouden: alles lijkt opeens vlot te draaien.

De setwinst heeft deugd gedaan, en het is duidelijk dat onze meisjes de match willen winnen. Denderhoutem wil dat duidelijk ook en stelt alweer onmiddellijk de sterkste opslag op, maar na een tweetal directe punten kan Mezo afstoppen met een slimme zetbal en zet daarna ook een opslagreeksje op het scorebord. Helaas wordt ook deze set ontsierd door regelmatige opslagmissers aan beide kanten. We gaan van 4-3 naar 11-10, met hier en daar wat mooi werk van onze meisjes, maar ook wat slordigheidjes.

Zenuwen en gebrek aan ervaring winnen het echter niet van de vechtlust, en op geen enkel moment in de set laat men de kopjes hangen. Bij 11-10 mist Denderhoutem een opslag, en daarop schakelt Mezo alweer naar de gekende versnelling. Opslag, zetbal, aanval, verdediging, receptie, het draait opeens allemaal als een goed geoliede machine, Denderhoutem heeft geen antwoord meer (2x timeout) en Mezo haalt verdiend de match binnen.

Een opsteker voor onze meisjes na de 3-2 nederlaag tegen Michelbeke verleden week. Werken aan de opslag (zenuwen) en de opstelling (ervaring), maar met de vechtlust en team spirit zit het duidelijk goed.
Op de foto: Meisjes U15 samen met trainster Silke Porez, ploegverantwoordelijke Kurt Haegeman en mascotte Joppe.