You are here

Meisjes Scholieren (M17N1) winnen eerste bekerwedstrijd !

/

geert vekeman

Zaterdag laatsleden moesten onze meisjes scholieren vroeg uit de veren voor de eerste bekerwedstrijd tegen Avanti Aalter.
In de eerste set gingen beide ploegen nog voorzichtig van start tot MEZO het genoeg vond en bij de stand 21-21 in één ruk de eerste set binnenhaalde met 21-25.
De tweede set was een kopie van de eerste waarbij terug aftastend gevolleybald werd met enkele onzekerheden langs beide kanten, toch was het Avanti Aalter die de set won met 25-21. 
Aalter begon de derde set terug met sterke opslagen maar bij de stand van 13-17 begon MEZO aan een serieuze inhaalbeurt waarbij de meegereisde supporters mooi volleybal te zien kregen.
Onze MEZO girls wonnen deze set met 19-25.
Maar in de vierde set begon de MEZO machine een beetje te sputteren door wat concentratieverlies en een paar kleine foutjes in de receptie, waardoor Aalter de bordjes terug kon gelijkhangen. 
De vierde set werd door Aalter gewonnen met 25-9 en het stond 2 - 2 !
Coach Jonas pepte zijn dames nog eens op en dit gaf zijn vruchten af in de belle of de vijfde set, want MEZO startte het best met gevarieerd aanvalswerk en een paar knappe reddingen in de verdediging.
Bij een 4 - 8 tussenstand mocht MEZO wisselen van speelveld, maar Aalter liet daarna niet begaan en vocht terug tot 11-13.
Wie dacht dat de set binnen was voor MEZO had het verkeerd voor want door een aangeraakte outside-bal en een verre dropbal in de kleinste hoek van het achterveld, keerde Aalter toch nog terug tot 13-13!
MEZO liet zien wie hier de sterkste was op het veld en haalde de zege van deze spannende thriller binnen met 13-15. Uitslag 2 - 3
Coach Jonas was in zijn nopjes en kreeg als bedanking voor het voorbereidende werk, deze overwinning mee naar huis. Vanaf deze week neemt Ken Tsiobbel als nieuwe trainer het roer over van deze groep.