You are here

JU17 Spanning ten TOP

/

fannyvandenbossche

Het beloofde een mooi treffen te worden aan de Smissenhoek tussen de nummers 4 en 5 van het klassement.
Bij winst kon MEZO over Kalken heen springen. Lander, Arno , Seppe, Robin, Milan en kapitein Thomas stonden in de basisploeg, Janik, Lou en Robbe begonnen op de bank. 
Set 1 begon gelijk opgaand en de twee teams hielden elkaar tijdens een eerste studieronde in evenwicht. Bij een 5-5 stand voerde MEZO de druk op en kon uitlopen tot 13-7. Er kwam een eerste TO voor Kalken in de hoop het tij te keren. Met succes want er kwam weer meer evenwicht in de wedstrijd en Kalken kwam terug tot 16-12. Tijd voor een TO voor MEZO en zo ging het voortdurend op en af. Kalken slaagde erin de kloof af en toe te verkleinen, maar net toen dat gebeurde diepte MEZO de kloof net op tijd weer uit. We zagen mooi volleybal van beide partijen maar de setwinst was voor MEZO met een mooie 25-19 stand.
 
In set 2 draaide het minder goed voor MEZO. Al snel kwamen de jongens 1-2 achter en dat hebben ze nooit meer kunnen goed maken. De frustratie groeide. Kapitein Thomas probeerde nog zijn mannen terug op de rails te krijgen en trainer Seba bracht Janik in voor Robin, maar het mocht niet baten, hoewel MEZO nog kon terugkeren tot 21-22 en Seppe de eerste setbal voor Kalken nog kon redden (23-24) won Kalken de set met 23-25. De bordjes hingen weer gelijk.
 
Set 3 was superspannend. Nu was het MEZO dat steeds enkele puntjes voorop kon blijven, maar Kalken wou maar niet plooien waardoor de spanning in deze set te snijden was. Set drie werd gewonnen door MEZO met 26-24. De setstand zegt eigenlijk al genoeg.
 
Helaas ging het na deze derde set snel bergaf met onze jongens. Kalken kwam op 6-9 na maar liefst 5 opslagmissers van MEZO. In de eerste sets woekerde MEZO met zijn krachten en dat werd nu cash betaald. De frisheid verdween uit de ploeg en eigenlijk mogen we stellen dat niet zozeer Kalken deze set won maar dat MEZO deze verloor door een te hoge foutenlast. Kalken won de 4e set met 20-25.
 
In set 5 werd het verschil nog duidelijker. Kalken had fysiek geen probleem met deze vijfsetter en MEZO deemsterde helaas verder weg. Op geen enkel moment in deze vijfde set leek MEZO nog in staat het tij te doen keren, onze jongens moesten de kelk tot op de bodem ledigen en dat deed wel een beetje pijn na het mooi spel in de eerste sets. Set 5 werd zwaar verloren met 5-15.
MEZO verloor met 2-3 en werd uiteindelijk toch met een punt beloond voor deze verdienstelijke wedstrijd.
Stefaan V