You are here

Jongens U15 scoren tegen Nazareth 3-1

/

fannyvandenbossche

De jongens U15 van Mezo mochten een van de betere ploegen uit de reeks ontvangen. Nazareth had van de twee gespeelde wedstrijden nog geen set laten liggen. Onze jongens waren er dan ook op gebrand om er een mooie wedstrijd van te maken.
Het begin van set 1 liep gelijk opgaand. De concentratie was hoog bij beide ploegen en de inzet navenant. De punten gingen over en weer en al gauw stond de score op 10-10. Het werd tijd voor Mezo om een tandje hoger te schakelen. Via puik serveerwerk van Yentel nam Mezo een kleine voorsprong op zijn tegenstander. De eerste time out voor Navoc werd een feit bij een stand van 12-10. Na de time out wist Nazareth zich nog steeds geen raad met het zware opslagwerk. Al gauw kwam de stand op 17-10 en de onoverbrugbare kloof was gemaakt. Nazareth onderbrak de reeks met een mooie aanval op positie 4. Mezo was echter niet onder de indruk en liet niet begaan. De opslag werd terug veroverd. Daar dit ons sterk wapen bleek in deze wedstrijd kon Bram een vervolg breien aan de puntenreeks. Met hier en daar een ‘lucky ball’ bracht Bram de stand tot 21-12. Het volgende punt was er ook eentje dat mocht gezien worden. Robbe werd mooi bediend door Gwylim op het midden en werkte de bal hard naar beneden. De jongens van Nazareth stonden er bij en keken er naar. Zij waren blijkbaar wel onder de indruk en konden enkel antwoorden met een aantal geplaatste zetballen waar toch een aantal punten uit voort kwamen. Ondertussen werkte Reinout zich uit de naad in de verdediging. De vechtlust bleef overeind bij beide ploegen en via een lange rally, die in het voordeel van Mezo werd beslist, kwam de stand op 22-14. Genoeg punten om een vervanging door te voeren. Jennis kwam Gilles vervangen in de opslag. Die scoorde meteen waardoor zijn vertrouwen een boost kreeg. 23-14. Toch kreeg Mezo het daarna even moeilijk in de aanpassing. Nazareth kon naderen tot 23-18. Het spel verliep nu even wat rommelig en gelukkig was dit ook zo bij Nazareth. Na een buiten geleverde opslag kwam Mezo plots uit bij de setbal. 24-18. In de laatste fase, waarbij het spel eerder leek op een spelletje pingpong, kon Mezo de set toch naar zich toe trekken.
 
 In set 2 gingen de jongens van Mezo op hun elan door. De opslag van Nazareth werd bij 0-1 overgenomen door Mezo en meteen kwamen onze jongens 4 punten voor te liggen. De sterke opslag en goed aanvalswerk leverden resultaat. De weinige punten die Nazareth kreeg in de beginfase werden dan ook gemaakt door de jongens van Mezo zelf. Het werd al gauw 8-2. Dat ook Nazareth een paar goede aanvallers in huis heeft bewezen zij in deze fase. Er lag een gaatje in de verdediging bij Mezo en daar ging de aanval ook resoluut naar toe. Tot tweemaal toe. 9-4. Nazareth speelde eerder wisselvallig maar door concentratieverlies bij Mezo, vooral bij het opleveren, kon Nazareth naderen tot 12-9. Het spel wisselde af door het maken van punten en het maken van fouten bij beide ploegen. 16-13. Het spel beterde maar niet en na een rommelige fase bij beide ploegen kon Nazareth het merendeel aan punten sprokkelen. 16-15 en Marc De Bock vond het tijd voor een time-out. Hij moest zijn troepen weer even ter orde roepen om hen terug in de pas te laten lopen. Toch had de peptalk geen gehoor gehad. Tot 18-17 werd er geen volleybal meer gespeeld. Het was wachten op de mooie opslag van Reinout, met een ace tot gevolg, die de geesten terug bij het volleybal brachten. Na een goede pas van Gwylim kon Yentel mooi afwerken in de aanval. 21-17 en het was Nazareth die nu het noorden even kwijt was. Een time-out kon niet nablijven. Maar het was Mezo die als betere uit de rustperiode gekomen was.  In de eindfase van de wedstrijd konden zij Nazareth nog verbijsteren met een mooi potje volleybal. 25-19 was de eindstand in de 2de set. Onze Jongens hadden indruk gemaakt.
 
In set 3 werden een paar wissels doorgevoerd. Een paar jongens waren duidelijk afgekoeld op de bank en vonden nog niet meteen hun draai op het plein. Daarbovenop begon Nazareth met vertrouwen aan deze set en Mezo kreeg meteen stevig opleverwerk om de oren. Het stond al gauw 2-6 toen Marc het tijd vond om de jongens tot bezinning te brengen. Een time-out moest soelaas brengen. Het duurde echter nog even vooraleer onze jongens terug bij hun zinnen kwamen. Ondertussen vond Nazareth iedere zwakke plek in de verdediging van de Mezoboys. Het duurde tot 6-11 vooraleer Mezo weer aan volleyballen toe kwam. Op 8-12 werd Gwylim gewisseld voor Jennis. Het was afzien tot 8-14 toen Yentel weer wat hoop in de ploeg bracht. Met zijn gesprongen opslagenreeks, waarbij een paar aces konden aanschouwd worden, bracht hij zijn ploeg terug tot 13-14. Hier ging hij echter in fout. Nazareth was wederom niet onder de indruk en speelden hun spel gewoon door. Die jongens konden nu eens laten zien wie ze waren en brachten hun beste kunnen naar boven. De coach van Mezo voerde bij 14-21 nog wat wissels door en even leek het tij te keren maar na een lange rally bij 17-21, die in het voordeel voor Nazareth eindigde, zagen de jongens van Mezo de bui al hangen. Hun weerbaarheid was gebroken en Nazareth kon de set naar zich toe trekken met puik opslagwerk. Het werd 19-25 na een mindere partij.
 
Set 4 moest en zou gewonnen worden. Beide ploegen startten met hun beste opslaggever. Eerst Nazareth die meteen een punt voorkwam maar Mezo liet niet begaan en nam de opslag onmiddellijk terug 1-1.  Door deze sterke opslagen en een paar goede aanvallen van Bram liep Mezo meteen uit tot 6-1. Nazareth had het in het hoofd al opgegeven maar bleef wel mooi volleybal spelen. Enkel de afwerking resulteerde in fouten. Zo ook bij Mezo. De punten werden dus voor elkaar gemaakt en zo kwam de stand al gauw op 13-9. Robbe, die z’n lengte in zo’n wedstrijden kan uitspelen, wist dit nu te doen met een mooi ‘killblock’. 14-9 en het vertrouwen in de wedstrijd steeg.
Het was ook Robbe die daarna nog twee aces op de vloer kegelde. 16-9.
Hierna was het even gedaan met volleybal spelen. Tot 22-16 werd er gemorst met de punten. Opslagmissers in beide kampen waren de oorzaak. Hierna kon het publiek terug mooi volleybal aanschouwen. Er werd nog wat gewisseld bij Mezo.  Jennis kwam er op in Gilles zijn plaats. Aan vertrouwen geen gebrek bij deze stand. 22-17. Nazareth kon dit zo waar voelen en gaven zich gewonnen. 25-17 werd dan ook de eindstand.
Proficiat aan de boys met hun mooie overwinning.